Pages

Saturday, June 1, 2013

Nagradnjača!

Uvučeni smo u sistem! Naša draga Nevena predala nam je teret odluke. Na nama je. Moramo odlučiti koja je glavna namirnica za ovaj mjesec (lipanj) u food-bloggerskoj igri Ajme, koliko nas je! Ajme, znojnih li dlanova!



Predala nam je tako palicu, i moram se posebno zahvaliti jer mi ništa bolje nije padalo od ranog ustajanja i pisanja posta na kišno i mamurno subotnje jutro. Ali, moram se pohvaliti, ovaj puta sam imao pameti niti pokušavati se izvući, vidio sam da je najdraža od još ranijeg jutra u pogonu i vrlo determinirana.




Oprostite na digresiji. Dakle! Tema za lipanj/jun/šesti mjesec 2013-e jest šumsko voće. I dodatno ograničavamo izbor, milozvučno urla partnerica iz kuhinje, na: maline, kupine, ribizl, borovnice i šumske jagode. Kao, bobičasto voće. Makar sam negdje vidio da maline i kupine ne smatraju bobičastim voćem ali whatever. Mi food bloggeri smo buntovnici gastro svijeta i nije nas briga za njihova pravila! Mi stvaramo vlastita pravila! Stick it to the gastro-man!



Za većinu nas jadnika šumsko (bobičasto) voće znači smrznuto. Ali sada već ima toga i svježega za naći. Iskreno, ne znam. Supruga je upravo otišla zarađivati a ja sam (i mamuran) dovršavam post. Hm, ove slike koje mi imamo baš i nisu recepti s voćem. Više onako, razbacano voće po tanjuru. Ali tko može reći da i to nije fino?
Vi ipak budite bolji, i pošaljite nam svoje kreacije na miss_buchannon AT yahoo.com. Veselimo se čitanju, a još više isprobavanju recepata. Sva pravila su na linku igre gore, a i ovdje.

45 comments:

  1. Jel svi smiju igrati ili se treba neka pozivnjača?

    ReplyDelete
  2. Čestitam i želim vam ogroman odziv... baš takav da vam zatrpamo mejl! :) Uzgred, tema je odlična, ali s obzirom na to da je tag "borovnice" jedan do najvećih na mom blogu, moraću dobro da porazmislim i napravim neki izbor recepata... a još kad tome pridodam nove (ali biram drugo voće, obećavam...) ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago nam je da sudjeluješ! A što se tiče borovnica, što više dobrih recepata - to bolje;)

      Delete
  3. Čestitke :) Tema je super, taman aktualna.
    Nadam se da bum stigla nekaj pridodat za vašu bobičastu zbirku.
    Nekako uvijek zaboravim na te igrice, i onda zadnji dan kad počnu iskakat recepti s istom temom skuzim da je to za igricu, a onda je već kasno. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nemaš problema, podsjetit ćemo te na vrijeme;)

      Delete
  4. Hehe, čestitam!
    Je li to "prvo, pa muško?"

    ReplyDelete
  5. Čestitam vam nas na izboru,dobri domaćini!!!!

    ReplyDelete
  6. Čestitam na domaćinstvu, tema je odlična! Mislim da će ovaj krug probiti rekord po pitanju broja ulaznica!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jao, mi se zezamo da sigurno nitko neće sudjelovati;)

      Delete
  7. wohoooo, bravisima za tematisima!!! taman ce domace jagode i kupine biti spremne u vrtu kroz sljedecih tjedan-dva! zaposlit' cu moje klince da beru, a onda cu pokupiti sakupljene plodove i iskoristiti ih za igricu!!! (dobro de, mozda i njima odnesem komadic kao nagradu..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Treba ih od malih nogu naučiti na rad;), a onda i nagraditi...Nadam se da govorimo o šumskim jagodama? Obične nisu na popisu...

      Delete
    2. "sumske" moj mozak nije registrirao ni pod razno.. dobro vas je! ali dobro, ostaju kupine, kekeke ;)


      p.s. sumske, ali one nase domace, slatke i mirisljave nisam vidjela vec citavu deceniju! :(

      Delete
    3. Ne znam kako da ti to kažem, a da ti ne vadim mast...kod nas ih je već pun plac;)...Imat cu na pameti kad me put odvede u NY da ti donesem pravog voća;)

      Delete
    4. joooj blago vama!!! pa da, kad vas put nanese u ove krajeve bolje da se ne pojavljujete bez kosarice sumskih jagoda ;)

      Delete
  8. odlična tema!!pravi izazov!

    ReplyDelete
  9. Čestitam domaćinima! Odlična namirnica, trenutno u ponudi na pijacama pa se nadam se da ću uspeti da ućestvujem ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa cilj nam je bio da tema bude aktualna za ovo doba godina i dostupna što većem broju ljudi, a nadam se da još uvijek postoje i oni sretnici koji šumsko voće mogu i sami ubrati pa da nije niti financijsko opterečenje;)

      Delete
  10. Whooow !!! Obozavam maline, naravno sveze...
    Baci da Roma,
    Marina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voljeli bi osjetiti dašak talijanske kuhinje;)

      Delete
  11. super tema. Taman sam planirala da pravim nešto .

    ReplyDelete
  12. Bobiceeee...
    Voljela bih da imam vremena i ja ucestvovati u vasim igricama...(mozda nesko 'iskopam' iz starih postova)

    ReplyDelete
  13. O, pa čestitam domaćini. :) Tema odlična, potrudićemo se da vas ne razočaramo :)
    P.S
    Moja dlakavija polovina radosno mljacka, unapred. :)

    ReplyDelete
  14. Cestitam! I zahvaljujem na odlicnoj temi :)

    ReplyDelete
  15. Čestitam vam na ulozi naših novih domaćina kao i na odabranoj temi , odlična ! E sada, šumsko je i bobičasto je, ali nije na popisu koji ste priložili, mogu li ga ja dodati i sa time sudjelovati ? :) , imam baš i pripremljen recept za objavu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Branka, ako je šumsko i bobičasto, samo naprijed, čekamo recept;)

      Delete
  16. Odlična tema, ma treba naći neke takve voćke, pretpostavljam da treba da budu sveže:-) Ako ništa drugo a ono biće malina:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vesna - ako ne nađeš svježe, bit će nam drago da sudjeluješ i sa smrznutim voćem;)

      Delete
  17. Čestitam na domaćinstvu, do kraja mjeseca će sigurno biti maline, da je malo toplije bile bi i prije, ako ne iz vrta vidjela sam da ih već ima u super marketima

    ReplyDelete
  18. Čim sazrije, kroz koji tjedan, čeka vas mjerica crnog ribizla, a i koja malina za sve malinoljupce!

    ReplyDelete
  19. Ja vam već dva puta pišem na ovaj email,koji ste ostavili ovde, miss_buchannon@yahoo.com i niko mi ne odgovara, da li ste vi uopšte dobili moj email, ili sam ja poslala nekom drugom email.Recite mi da li ja imam pravu adresu ili negde grešim.Topli pozdrav.

    ReplyDelete
  20. odlican izbor :) jedva cekam vidjeti sve recepte :)

    ReplyDelete
  21. Divna tema... šaljem par ideja...pozdrav

    ReplyDelete
  22. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  23. Žao mi je što ni ovog meseca, kao ni predhodnog nisam mogla da učestvujem u igri, jer se moji postovi sa bloga http://zorinirecepti.blogspot.com/, od 18. marta ne objavljuju na Kontrolnoj tavli za čitanje (praćenje). Kontaktirala sam i Blogger podršku da me obaveste o čemu se radi, ali još ništa nije rešeno. Svima vam želim puno sreće u takmičenju i pozdravljam vas!

    ReplyDelete