Krećemo. Ustaljena praksa je bila da kad krenemo zovemo nekog od prijatelja da nam kažu di idemo, da ne završimo u Gospiću kad idemo u Senj i slično. No ovog puta ne zovemo nikoga, pater familias misli da zna di treba voziti. No naravno da ne zna, stajemo na pumpi i kupujemo kartu.
U hotelu nema mira. Roba se mora spremiti u ormar, reda mora biti jer je tako ljepše i funkcionalnije. Barem je prestao mene maltretirati pa preuzima stvar u svoje ruke.
Idemo na ručak. Ne želi se informirati pa gladni i umorni radimo krug oko Bohinjskog jezera, vraćamo se u hotel, uzimamo auto i kartu pa par sati kasnije stižemo na zasluženi objed u krasnu planinsku gostionicu. Kobase i zelje i krumpir i vrganji, grah salata s bučinim uljem. Klasika, ali na višoj razini. Nikad ne dosadi.
Sve u svemu, savršen vikend, upravo onakav kakvog ja želim. Kao i on - da je drugačiji ne bi ga toliko voljela...
Zimski sladoled od cimeta za globetrottere
1 cimet štapić
250 ml mlijeka
3 žumanjka
100 g šećera
1 žličica cimeta u prahu
450 ml vrhnja za šlag
Staviti štapić od cimeta u mlijeko i pustiti da zakipi. Kad je zakipilo, maknuti sa vatre i pustiti da se malo ohladi. U drugoj posudi miksati žumanjke sa šećerom i mljevenim cimetom. Maknuti štapić iz mlijeka pa ulijevati mlijeko u jaja, malo po malo cijelo vrijeme miksajući.
Sve zajedno opet staviti na laganu vatru i kuhati 5-10 minuta dok ne postane gusto. U novoj posudi pomješati smjesu sa vrhnjem, pustiti da se ohladi - prvo na sobnoj temperaturi pa u frižideru. Nakon par sati dovršiti u aparatu za sladoled.
O, bože, slatko sam se ismejala opisu puta. Kod nas to izgleda malo drugačije. On je dva dana unapred uredno spakovan a ja u toku pakovanja odlučim da sredim i orman i tako napravim haos po kući i dva dana sedim zatrpana haljinama, suknjama , kaputima, mantilima.... Na kraju spakovani, ja sa jednom torbom a on sa tri kofera. Jedan pun cipela, kao da idem sa stonogom na odmor. :) Pre gps-a omiljeni hobi mu je bio da mi da da ja čitam mapu.Ej, JA! Pa ja ne znam šta je desno a šta levo. :) Majko mila, zbog mene smo obišli sve čuke i zabiti do kojih se moglo doći. :)
ReplyDeleteNego, ovaj sladoled ti je odličan. :)
P.S
Šta bi sa dijetom?
Dijeta je preko tjedna, vikendom si damo malo oduška ;)!
DeleteA što se cipela tj tenisica u njegovom slučaju tiče, to zaslužuje jedan cijeli post...
Sladoled izgleda bozanstveno - ovdje je uvijek sezona za sladoled (dodushe, zime nisu tako jake kao kod nas).
ReplyDeleteLijepo iznenadjenje za Valentinovo ...aa, da tvoj dragi koji slucajem nije 'djevica' (poznajem jednu koja se upravo tako ponasa pred put - JA)
Jasna - dupla djevica! Ne moram ti više ništa objašnjavati, ne?
DeleteUh,... to bi moglo biti 'raj' ili 'pakao' ili sto bismo mi Bosanci rekli "JOKS" (ako znas sto to znaci?) ;-)
DeleteHahaha! Ali kombinezon!
ReplyDeleteSladoled se pravi, samo da prođe ovaj kašalj. A možda i ne budem čekala:)
Iva - to nije moj kombinezon, moj izgleda nešto gore;)!
DeleteMoraš staviti sliku kombinezona. Njega bi i mačor stavio na sebe ;)
DeleteThis comment has been removed by the author.
DeleteJa obozavam sladoled i ljeti i zimi :) Cimet mi je trenutno favorit, tako da mi je ovaj recept odlican :)
ReplyDeleteJao, ja cimet volim u svim kombinacijama ;)
DeleteSlična situacija je i kod mene. Samo što se mi ne otpakiravama mi živimo iz torbe jer si tako brže spreman kada moraš doma. Sladoled super izgleda.
ReplyDeleteI ja sam živjela tako dok se on nije pojavio u mom životu, i bilo je super. Onda sam naglo morala izaći iz torbe;)
DeleteHahahahahaaaa! Mogla sam vas zamisliti u kolima kako se gubite po Sloveniji. Joj divni ste Foozdiji dragi!!
ReplyDeleteJedva čekam da se družimo!
Borderi ili skijaši?
Vidim da je slajoš odlično uspeo! Nisam baš fan cimeta al sam fan da mi sladoled uspe tako lepo:)Ne znma zašto nama i u aparatu za sladoled ispadne paaaa, ne tako lep:)
Old school skijaši sa naglaskom na old!
Deletehahah koji ste vi otkačeni tim :)
ReplyDeleteVolim domaće sladolede, super izgleda ovaj vaš zimski.
I baš su fora ove žličice. :)
Žličice su bakino nasljedstvo,da divne su;)
DeleteKrasan post, putovanje , zgode i nezgode, i sve je to ljubav ! A ja je poklanjam i ovome sladoledu koji predobro zvuči i isto tako izgleda, ipak obožavam cimet !
ReplyDeleteHvala Branka;), i vraški je dobar!
DeleteVolim vaše postove <3 fotke su divne, a mogu misliti kako je sladoled prefin <3
ReplyDeleteNećeš vjerovati, imam i ja isto odjelo iz vremena tvog kombinezona! S razlikom da ja u njega više na stanem! :/
ReplyDeleteSuper post, super recept.
Frau Erni? Ja bi ga nosila i dalje da me se muž ne srami;)
DeleteHa,ha,ha,ha, još se smijem kad vas pokušam zamisliti na tom putovanju.
ReplyDeleteMoj muž ima običaj pakirati se ujutro prije polaska, pa sam ga jedva s vremenom uspjela nagovoriti da se sve pripremi večer prije. Nije mi jasno kako ga je volja ustati sat vremena ranije radi pakiranja kad to može obaviti dan ranije.
Zimski sladoled zvuči odlično, obožavam cimet i nikad nisam probala ništa slično.
Sto ljudi - sto čudi...Ja bi uvijek duže spavala pa zato radje kažem mužu da nas spakira dan ranije;)!
Delete