Pages

Monday, March 25, 2013

Koji rođendan?

Daklem, Svekru je neki dan bio rođendan. Kažem neki dan jer ne mogu biti točnija, niti on sam ne zna kad mu je zapravo...Tako je to nekad bilo, nije se jadnim izmučenim ženama jurilo prijavljivati novorođenčad pa bi nakon nekog vremena valjda i same zaboravile kojeg su točno datuma podarile život sinu razmetnome. Dobra je strana to što ako mu zaboraviš čestitati prvog mogućeg datuma, s osmjehom na licu to napraviš onog drugog i opet si u pravu.


Ja radim torte za radni kolektiv, uputa nema, sve je na meni. Znam što on voli - ribu, maslinovo ulje, crnu čokoladu i gorke naranče. Ribu izostavljam, sigurna sam da ju ne bi mogla ukomponirati u rođendansku tortu. Listam kuharice, surfam, muku mučim jer ipak moram impresionirati dvadesetak ljudi na čelu sa ocem moga muža, koji vjerojatno svoju ultra-kritičnost nije pokupio na cesti... I onda - bingo. Naletim na recept koji sadrži baš sve što ja tražim!


Zasučem rukave i bacim se na posao, pucam od elana i euforije. Ispečem tortu i zadovoljna sam , relativno dobro izgleda, ne mogu probati pa se mogu samo nadati da je fina. Pošaljem ju sutradan u ured i čekam komentare - "opet si nadmašila samu sebe", "moraš dati recept", bla, bla, bla... No umjesto toga - tišina. Nitko se ne javlja. Valjda su u gužvi, mislim si ja. Hektičan dan u uredu, ne stigne se niti javiti.


Međutim kad se moj dragi suprug vratio sa pola torte u rukama, nije mi morao ništa niti reći. "Nije bila tak loša" veli on, malo suha... Malo suha? Ako 20 muškaraca nije pojelo jednu tortu, mora da je bila više nego malo suha. Vjerojatnije apsolutno nejestiva. Svekar se smije na moje ispričavanje, kaže kako njemu stvarno nije bila tako grozna... Hvala mu na tome, no u jedno sam sigurna, od sada smo pokusni kunići jedino muž i ja. Ostale ću poštediti te muke!


Za ispravak sam se okrenula natrag pouzdanom receptu Ane Ugarković, samo malo prepravljenome :)

17 comments:

  1. Ah ti muški, njima je super ak ima 3 kile kreme, sve drugo im suho :))
    Ne znam kakva je prva bila, ali ova skroz dobro izgleda!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prva je bila za hranit golubove, a druga, mom mužu - pre-čokoladna;)! Sad ti njemu ugodi...

      Delete
  2. osobno volim sve vrste biskvita i ova torta mi izgleda mrak! plus kaj je kombinacija čokolade i naranđe...uuuu.i tata bi sine :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ti si jedini kompetentan muškarac koji ima pravo išta reći jer se i sam, kolko vidim uspješno, boriš sa slastičarskim demonima;)! Ove druge, koji samo kritiziraju, više ne doživljavam;)

      Delete
    2. lolz :-)
      bas si to dobro opisala.fakat su demoni.jednom kad krenes nema zaustavljanja.
      a nejbolje za suhi biskivt je da ga se nakvasi konjakom ili viskijem.onda se nitko ne bi bunio :-P

      Delete
  3. i ja vise volim te sto su "malo" suhe.. ali ko me pita :p uostalom ko kaze da nam svaki uradak mora biti za pasti u nesvjest.. ne skodi im s vremena na vrijeme pojesti nesto suho.. popijes malo mljeka i dobro =))) meni ova tvoja bas dobro izgleda, a jos i ako ima narandze, ih, stas' bolje.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tako je! Mogli bi i oni koji puta zasuči rukave i napravit koju tortu, poznavajući sebe, pričala bi o tome do sudnjeg dana;)

      Delete
  4. E a izgleda tako slasno, prosto ne mrem biliv it:)
    I moj svekar isto tako, ne zna se jel 11 ili 12, hahahha. Ja bih na njihovom mestu slavila oba dana, već znam:)
    Ma, meni svako malo hleb uspe kao hladno oružje a po izgledu sve mislim, sad će Miljan pasti na teme, jeee, konačno, i reći da je moj ručni hleb bolji od onog iz automata. Al kraj najčešće bude kao oavj sa ovom rođendanskom tortom:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha, ha...I Mislav nekad glumi da mu je fino ali ako se zaustavi na samo jednom tanjuru, znam da ništa ne valja;)!

      Delete
  5. Meni ovako na fotkam ne iggleda uopće suho, ali opet ja najviše volim ove biskvitaste kolače.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Petra, na fotkama je druga torta koja je bila dobra. Ona polovica prve nije zaslužila niti da ju fotkam;)

      Delete
  6. Primamljive fotke; kombinacija sa narandzom je uvijek dobrodosla...
    Moja mama je rodjena negdje u 5-om mjesecu; ne zna se tacan datum. Medjutim, upisana je u 'knjige' tek 29/11

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eto, to ti je taj "old school" našeg podneblja;)...Kao da nam datum igru neku ulogu u životu?

      Delete
  7. Kako god da je prošla prva torta ova je odlična i odlično izgleda ! Kombinacija je ona koja uvijek pobjeđuje, od mene se sigurno ne bi vratio niti komadić :)

    ReplyDelete
  8. :))) ...pa to je onaj fini jaffa okus koji obožavam... fotke su mrak i uopće ne izgleda niti malo suho... :)
    ...niti moji ne vole kad je više biskvita ...oni bi najradije da je sama krema...ali moji ti sve pojedu, a onda počnu kritike kak je bilo suho, kak je bilo ovakvo, onakvo...;))
    ...no malo pomalo ih privikavam na ovakve slastice...možda za koju godinu i uspijem... ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam zapravo najgora, meni daj kremu sa natruhama biskvita i ja sam sretna. Ali ako još koji put fulam recept, možda se i sama naviknem;)

      Delete