Pages

Tuesday, January 27, 2015

5 sati

Ljubav traje već godinu dana - kaže. Iz dana u dan sve je jača, pomalo je nejasno što je bilo prije nje. Što sam radio? Koga sam volio? Pio pivo svaku večer nakon posla i onda doteturao do stana, bacio se na kauč i zaspao. Dani su prolazili jedan za drugim bez nekog razloga, bez smisla.



Sad sjedam u vlak čim mi se ukaže prilika. Vrijeme u kupeu prođe u trenu. Ponekad zapalim cigaretu ili dvije i učini mi se da sam već tamo. Kad se ugledamo, padnemo u zagrljaj i tako ostanemo dugo, dugo. Treba mi nekoliko minuta  da shvatim da je to zbilja, da se to stvarno dešava u tom trenutku. 


Znaš, često mi se desi da živo sanjam, mogao bi se zakleti da je san java - da smo zbilja zajedno i da se satima gledamo, a onda osjetim tupu bol stvarnosti i shvatim da smo udaljeni točno pet sati. Zato kad smo zajedno poželim da vrijeme stane. Da se desi neka sitna nepogoda  koja bi nam omogućila jos koji dan, ajde, neka je i koji sat duže.


A šta radiš kad si sam? Mislim na nas, gledam filmove koje volimo i slušam muziku na koju plešemo kad smo zajedno. Kuham, isprobavam neka nova jela  za koja mislim da bi nam mogla postati draga. Jučer sam zamjesio svoj prvi kruh! Veselio sam se prvom zajedničkom jutru u kojem će se probuditi od mirisa koji će dolaziti iz kuhinje, znam da će ga voljeti.


Maštam o Parizu - šetnji uz Seinu, pa po Montmarte-u do Sacre coeur-a, čaši vina sa pogledom na Eiffelov toranj i čokoladnim pralinama koje ćemo kupit u našem najdražem dućanu. Putujemo uskoro, neki bi rekli, ali ja već sada znam da će tih 30 noći koje moram prespavati do tada trajati kao godine...




Čokoladne praline s kikiriki maslacem

Predivno ime za slasticu. Bez obzira na to, slastica je stvarno predivna.
150 g šećera u prahu
100 g kikiriki putra
60 g sira za mazanje (philadelphia ili abc ili sl.)
1/2 pola žličice ekstrakta od vanilije
100 g tamne čokolade
šaka tostiranog kikirikija







Miksajte šećer, kikiriki putar, sir i vaniliju na srednjoj brzini dok se ne poveže. Od smjese napravite male kuglice (bit će lakše ako samo izvadite po žličicu smjese i stavite malo u frizer, pa nakon hlađenja formirate kuglice). Prekrijte kuglice folijom i vratite u frizer na desetak minuta.
Nakon što su ohlađene, kuglice umačite u rastopljenu čokoladu, otresite višak čokolade i slažite na papir za pečenje. Odmah pospite nadrobljenim kikirikijem i, nakon što su svi umočeni, stavite u frižider. Kupite šire hlače, najbolje jako rastezljivu trenirku.

9 comments:

  1. Mashtati uz komadice dobre chokolade - dio dobrog zivota!

    ReplyDelete
  2. Kakva romatique priča i recept!
    <3

    ReplyDelete
  3. Divna i romantična priča, a pralinice odlično zvuče!

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaaawwww ... happy for them, happy za sve nas koji si nađu svojih " 5 sati" :))

      Delete
    2. Točno. Ponekad nismo niti svjesni kolko smo sretni... <3

      Delete