Pages

Tuesday, June 12, 2012

Bananamama

Ovo je recept za moje drage prijateljice, izmučene supruge, napaćene majke, zaposlene žene čiji muževi, pogotovo u zadnje vrijeme nogometne groznice, nisu od velike pomoći.




Znači, kada, kao male curice, počnu zavijati da žele nešto slatko, vi, kao sila koja rješava stvar, zasučite rukave i bacite se na posao.

 
Ne bih to niti predložila da posao nije tako jednostavan ;) Trebat će vam brat bratu pola sata, a nitko ne bi smio imati većih prigovora. A ako imaju, jednostavno im dajte ovu kartu na uvid i lijepo pošaljite u... slastičarnicu.


Banana muffini

200 g brašna
70 g bijelog šećera
70 g smeđeg šećera
1,5 žličica praška za pecivo
1/4 žličice soli
2 zrele banane
1 jaje
1 dl soka od naranče
60 ml mlijeka
150 g višanja ili trešanja
šaka oraha (po izboru)


Suhe sastojke izmiješajte mikserom. Mlijeko, jaje, banane, sok od naranče i višnje u drugoj posudi dobro rukom promiješajte. Nakon toga umiješajte sve zajedno, tek toliko da se kruti sastojci namoče. Ako se smjesa predobro poveže muffini će biti prekompaktni i gumenasti. Namastite kalupe, napunite ih smjesom i pecite u pećnici 20 minuta na 180. Stvarno nije puno posla.

Pro tip: muffini ne drže dugo upravo zbog malo miješanja- malo masti koju sadrže ne uspije se ravnomjerno rasporediti i zaštititi škrob. U našem kućanstvu to nije problem, ali vrijedi znati ako u kući ipak nemate mašinu za proždiranje.

No comments:

Post a Comment