Pages

Wednesday, June 20, 2012

Medene bruschette za nečastivog

Svaki dan kada smo mi bili dežurni za čišćenje snijega ispred zgrade, palo je, čini mi se, oko 2 do 3 metra snijega. Na cestama toliko soli da sam više nosila psa nego što je hodala. Kad će više prestat zima?
Onda su došle kiše. Užas. Jedino za ostat doma. Ljudi me s neodobravanjem gledaju dok navlačim Lou da barem nešto obavi pa da jurimo doma. Naravno, neće joj se van po mokrom.
I konačno ljeto. Predivno. U stanu ugodnih 30 stupnjeva, milina. Nametnut mi je strogi režim: po noći se sve otvara, ujutro oko 9 je krajnje vrijeme za hermetičko zatvaranje stana. TV i kompjuter dopušteno je minimalno koristiti, pojačalo samo u iznimnim prigodama.
U stanu je, doduše, bila već klima kad smo se useljavali. Ali nije nam se svidjela. A i opće nam neće trebati, pa ne bude tak vruće. Retardirane ideje su obično njegove, ali ovaj puta moram preuzeti polovicu krivnje.Spasio nas je naš prijatelj s ovim pradedom R2D2-a, koji stvarno izgleda puno bolje nego normalna klima na zidu. No dobro.
Ono što ne podliježe režimu je ipak kuhanje. Ipak. Trudimo se ne zagrijavati stan, ali neke stvari su neizbježne...Tako su mi i bruschette pale na pamet. Pa to je super, sve sirovo. Napraviš šalšu, staviš fino na kruh i to je to. Aha, mora se kruh prepeći. Na jako vrućoj tavi. U otvorenoj kuhinji. Ma sigurno ne bude jako zagrijalo.


U stanu ugodnih 32 stupnja. Droidov predak se buni ali daje sve od sebe (što nije dovoljno).

 
 Pas ne želi van na ove pasje vrućine. Barem su bruschette super :)

Sastojci za 6 bruschetta

1 veliki paradajz
6 šnita kruha (ciabatta ili neki slični rahli kruh)
2-3 listića bosiljka
1 češanj češnjak
malo svježe ljute papričice
malo mozzarelle
maslinovo ulje
puter
aceto
sol, papar
3 žličice medaZa salsu nasjeckati paradajz i papričicu, natrgati bosiljak i protisnuti češnjak. Sve pomiješati s maslinovim uljem i začiniti.
Na tavi rastopiti i zagrijati komad(ić) putra i na tome stostati kruh. Kad dobije super boju i dok je još na tavi, svaki politi s otprilike pola žličice meda i na njega staviti salsu. Na kraju još dodati malo mozzarelle i maknuti s tave. Uživati u kontrastima ;)

1 comment:

  1. ovo postaje literarno kulinarski blog... way to go, bravo!

    ReplyDelete