Pages

Thursday, June 28, 2012

Oh jaje!

Ponovno pakleno. R2D2-u smo dali zasluženi godišnji, pa opet pokušavamo smanjiti količinu otvorenog plamena u stanu. Stoga, pećnica. Minimalno posla, minimalno kretanja. Pretpostavimo da jaja imate uvijek u frižideru, dodate malo pancetice, koji mladi luk i super ručak ili večera je tu.



Fritata s pancetom i mladim lukom

7-8 feta panceta
pušlek mladog luka
5 jaja
2 bjelanjka
1 dl kiselog vrhnja
parmezan
sol, papar



Pećnicu stavite na 200. Na zagrijanu tavu staviti malo ulja, baciti pancetu ( sitno narezanu ) i mladi luk (također sitno narezan) dok lagano ne pozlatni. Maknuti sa vatre.
U zdjeli pomiješati jaja, bjelanjke, parmezan, vrhnje, sol i papar.
Ja sam sve radila sa tavom, al možete koristiti i jena zdjelu ili kalup za pite. Glavno da ide u pećnicu. Staviti pancetu i luk u posudu i dodati jaja na to. Peći otprilike 15 minuta , i opet do stare, dobre zlaćane boje.
Sevirajte uz finu mladu zelenu salatu. 

No comments:

Post a Comment