Source: http://www.doctormacro.com |
Dan prije polaska se već razvodimo, a kad vidi sve moje stvari koje planiram ponijeti i dajem njemu na pakiranje, razbacujemo se imenima odvjetnika i podjelom imovine. Jednom se prijeti da će uzeti Lou i kompjuter, drugi put dodaje i frižider na popis. Kad konačno sjednemo u auto, posvađamo se još tri, četri puta jer sam ja, naravno, zaboravila njegov punjač ili kupaće, na izlasku iz Zagreba odemo u krivom smjeru jer je prerano da zovemo nekog pitati za upute, platimo neku kaznu da pomognemo hrvatski proračun (jer sam ga ja iznervirala pa vozi prebrzo) i tako.
Nismo je još stigli ni ohladiti, već stižemo na odredište. Ja još nisam pošteno ni pogledala smještaj, on je raspakirao naše stvari (naravno, sve je u ormarima) i; zavaljen u ležaljku s cigaretom, čašom vina i širokim osmjehom; pita: Draga, jel vidiš kak sam opet sve super organizirao? Preostaje mi samo slegnuti ramenima i pridružiti mu se.
Toskanska torta s grožđem
100 g brašna70 g mljevenih badema
70 g kukuruznog brašna
2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice soli
80 ml biljnog ulja
150 g smeđeg šećera
1 žličica ekstrakta badema
3 jaja
120 g kiselog vrhnja
400 g crnog grožđa
1 žlica smeđeg šećera
1 žlica bijelog šećera
Pomiješati brašno, bademe, kukuruzno brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj posudi pomiješati ulje, smeđi šećer i ekstrakt badema. U tu smjesu dodavati jedno po jedno jaje i kiselo vrhnje.
Na kraju dodati i suhe sastojke i dobro pomiješati. Peći na 175 stupnjeva, deset minuta. Izvaditi iz pećnice, postaviti grožđe na tortu, te posuti pomiješanim bijelim i smeđim šećerom. Vratiti u pećnicu na 30-35 minuta na istu temperaturu.
Ovaj recept ujedno šaljemo našoj frendici Jovanki na blog Kutlačom po kazanu.
Ona je, kao domaćica igre Ajme, koliko nas je! odredila grožđe kao temu za deveti mjesec. Palo nam je na pamet samo poslati etikete svih vina koje smo popili, ali ipak...
Ahahahahah, placem! Placeeeem! Jos sad kad vas mogu zamisliti I vizuelno I audio:) super ste, volim vas I uzivaaaaajte!
ReplyDeleteKolac izgleda I zvuci I izgleda tako socno!
Plakat cu ja za otprilike tjedan dana...To je valjda cijena da bi onda mogla uzivati;)
DeletePošteno ste me nasmijali, mogu zamisliti slike/scene :), ali kada sam pročitala ovo sa etiketama vina...., legendarno !
ReplyDeleteKolač je izvrstan !
Hvala Branka! Kad sam rekla - da, obvezala sam se uzeti cijeli paket;)
DeletePutna groznica - divno je kada trese, makar se i razvod bude spominjao...
ReplyDeleteTorta je divna, znaju Italijani kako to uraditi.
Putna groznica je za bebe...ja imam neukrocenu duplu djevicu pokraj sebe;)
DeletePoznate su mi te situacije s putovanjima :) Jako lijepi kolač!
ReplyDeleteDobro je znati da nismo jedini;)
DeleteOdlicna ulaznica. Kolac fantasticno izgleda, a mogu zamisliti koliko je ukusan. Odlican post :)
ReplyDeleteHvala Gordana!
Delete:) Ovako i mi ponekad...
ReplyDeleteNisam ni znala da je tema grožđe. Imam brdo ideja!
Uvijek me vesele tvoje ideje;)
DeleteVi ste skroz na skroz otkačeni! :D Onako, tipično za parove koji idu na putovanje... :) Ima nas!
ReplyDeleteSuperiška kolačić!
Je, jako je fin, vrijedi probati;)
DeleteHahaha, super su vam postovi, uvijek!!!
ReplyDeleteA što kad ima dva živčenjaka? Jedan šizi oko pakiranja i svega što se treba pripremiti i ne smije zaboraviti, dok je drugi za to vrijeme hladno nezainteresiran za pakiranje i nervira ga što još sve nije gotovo.
Kad se krene, smrznuti tip stupa u shizo-mod i dramatizira u prometu.
Onda se ugleda more i nema više drame - dolaze gušti!