Pages

Wednesday, August 28, 2013

Dr. Jekyll i Mr. Hyde

Kao što smo već mnogo puta pisali, svako planiranje putovanja sa njim je užitak. Pun je planova, ideja, insajderskih tipova koje negdje pokupi, pun je elana. Kako se taj dan bliži - raspoloženje se mijenja. Sigurno će nas prevariti barem za nešto, nemoguće je da je smjestaj tako jeftin, a dobar, vrijeme će sigurno biti jako loše. Sigurno nemaju niti wi-fi.

 
Source: http://www.doctormacro.com


Dan prije polaska se već razvodimo, a kad vidi sve moje stvari koje planiram ponijeti i dajem njemu na pakiranje, razbacujemo se imenima odvjetnika i podjelom imovine. Jednom se prijeti da će uzeti Lou i kompjuter, drugi put dodaje i frižider na popis. Kad konačno sjednemo u auto, posvađamo se još tri, četri puta jer sam ja, naravno, zaboravila njegov punjač ili kupaće, na izlasku iz Zagreba odemo u krivom smjeru jer je prerano da zovemo nekog pitati za upute, platimo neku kaznu da pomognemo hrvatski proračun (jer sam ga ja iznervirala pa vozi prebrzo) i tako.




Nismo je još stigli ni ohladiti, već stižemo na odredište. Ja još nisam pošteno ni pogledala smještaj, on je raspakirao naše stvari (naravno, sve je u ormarima) i; zavaljen u ležaljku s cigaretom, čašom vina i širokim osmjehom; pita: Draga, jel vidiš kak sam opet sve super organizirao? Preostaje mi samo slegnuti ramenima i pridružiti mu se.



Toskanska torta s grožđem

100 g brašna
70 g mljevenih badema
70 g kukuruznog brašna
2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice soli
80 ml biljnog ulja
150 g smeđeg šećera
1 žličica ekstrakta badema
3 jaja
120 g kiselog vrhnja
400 g crnog grožđa
1 žlica smeđeg šećera
1 žlica bijelog šećera


Pomiješati brašno, bademe, kukuruzno brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj posudi pomiješati ulje, smeđi šećer i ekstrakt badema. U tu smjesu dodavati jedno po jedno jaje i kiselo vrhnje.
Na kraju dodati i suhe sastojke i dobro pomiješati. Peći na 175 stupnjeva, deset minuta. Izvaditi iz pećnice, postaviti grožđe na tortu, te posuti pomiješanim bijelim i smeđim šećerom. Vratiti u pećnicu na 30-35 minuta na istu temperaturu. 

Ovaj recept ujedno šaljemo našoj frendici Jovanki na blog Kutlačom po kazanu. 
Ona je, kao domaćica igre Ajme, koliko nas je! odredila grožđe kao temu za deveti mjesec. Palo nam je na pamet samo poslati etikete svih vina koje smo popili, ali ipak...
 

15 comments:

  1. Ahahahahah, placem! Placeeeem! Jos sad kad vas mogu zamisliti I vizuelno I audio:) super ste, volim vas I uzivaaaaajte!
    Kolac izgleda I zvuci I izgleda tako socno!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Plakat cu ja za otprilike tjedan dana...To je valjda cijena da bi onda mogla uzivati;)

      Delete
  2. Pošteno ste me nasmijali, mogu zamisliti slike/scene :), ali kada sam pročitala ovo sa etiketama vina...., legendarno !
    Kolač je izvrstan !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Branka! Kad sam rekla - da, obvezala sam se uzeti cijeli paket;)

      Delete
  3. Putna groznica - divno je kada trese, makar se i razvod bude spominjao...
    Torta je divna, znaju Italijani kako to uraditi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Putna groznica je za bebe...ja imam neukrocenu duplu djevicu pokraj sebe;)

      Delete
  4. Poznate su mi te situacije s putovanjima :) Jako lijepi kolač!

    ReplyDelete
  5. Odlicna ulaznica. Kolac fantasticno izgleda, a mogu zamisliti koliko je ukusan. Odlican post :)

    ReplyDelete
  6. :) Ovako i mi ponekad...
    Nisam ni znala da je tema grožđe. Imam brdo ideja!

    ReplyDelete
  7. Vi ste skroz na skroz otkačeni! :D Onako, tipično za parove koji idu na putovanje... :) Ima nas!
    Superiška kolačić!

    ReplyDelete
  8. Hahaha, super su vam postovi, uvijek!!!
    A što kad ima dva živčenjaka? Jedan šizi oko pakiranja i svega što se treba pripremiti i ne smije zaboraviti, dok je drugi za to vrijeme hladno nezainteresiran za pakiranje i nervira ga što još sve nije gotovo.
    Kad se krene, smrznuti tip stupa u shizo-mod i dramatizira u prometu.
    Onda se ugleda more i nema više drame - dolaze gušti!

    ReplyDelete