Vrijeme nije bilo nešto, ali nije nas smetalo. Pogotovo ove mlađe, njih ništa ne smeta. Daj im livadu i to je to. Još ako ima grickalica i koja lopta i problema nema. A slavljenica je punila dvije godine i bila je neobično dobro raspoložena. Nije niti čudno, svi su prijatelji bili na broju - Sammy, Hani, Bel, Nura, Tara, Gru, Lou i Grizli.
Mladi su jurili za lopticom, štapovima, jedni za drugima a ovi ozbiljniji ih samo gledali. Lou je sjedila na klupi, mislim da joj nikako nije išlo u glavu koji je ovima vrag. No kad je došlo vrijeme za kolače, i ona je poslušno sjela u vrstu očekujući slatku nagradu. Nakon okrijepe ona se vratila na klupu, Gru je gunđala na frizbi, Nura je pokušavala vratiti svoju lopticu od prevelikog Grizlija (blaženog među ženama), Bel je zujala okolo kao i uvijek a Tara je čuvala gazdaricu. Mislim da su se na kraju svi dobro zabavili, znam da mi jesmo.
SLATKA TORTA OD KRUMPIRA (recept Ane Ugarković)
500 g brašnastih krumpira3 jaja, razdvojena žumanjka i bjelanjka
220 g šećera
naribana korica jednog limuna
maslac
60 g badema u listićima
šećer u prahu
200 g mascarponea
2 žlice meda
Za kompot :
100 g suhuh smokava250 ml soka od naranče
50 ml maraschina ili nekog sličnog likera
2 žlice smeđeg šećera
3 trake narančine korice
1 zvjezdasti anis
1 štapić vanilije
Kuhajte krumpir u kori, a kad je gotov ispasirajte ga. Ostavite pire da se ohladi. Zagrijte pećnicu na 180.
Mikserom tucite žumanjke, šećer i koricu od limuna dok ne posvijetle i postanu pjenasti. U drugoj posudi istucite bjelanjke u mekani snijeg. Umiješajte prvo žumanca u pire od krumpira, a zatim pažljivo snijeg. Ulijte smjesu u kalup za tortu, premazanu maslacem i posutu brašnom i pecite oko 15 minuta. Izvadite iz pećnice, pospite bademima i pecite još desetak minuta, dok bademi ne dobiju zlatnu boju. Ostavite da se ohladi, a prije serviranja pospite šećerom u prahu. Izmiješajte mascarpone sa medom.
Priprema kompota:
Stavite smokve u lončić zajedno sa sokom od naranči, maraschinom, šećerom, koricom naranče, anisom i razrezanim štapićem vanilije. Kuhajte na laganoj vatri dok se smokve ne napuhnu i dok se sok ne zgusne, 5 - 10 minuta. Kad se kompot ohladi, razrežite smokve napola.
Kako divan post! oduševljena sam! jako želim i ja ići na takav rođendan! možeš li zamisliti Rudija tamo? hahahhaa, pa taj ne bi znao na koju stranu da krene :D
ReplyDeletehej, i super recept isto! zna koleginica kaj dela, jel ;)
Pusti ti Rudija...taj bi sigurno polomio sva ženska srca na tulumu ;)
DeleteZvuči kao idealan rođendan. Blago Grizliju;)
ReplyDeleteHa ha... Svi dečki su zaključili da je žalosno da oni nisu bili pozivani na rođendane na kojima bi bili jedini muškarci :)
DeletePrava proslava rođendana, a ekipa mi je tako super, razigrani i veseli !
ReplyDeleteTorta mi je posebno zanimljiva, odmah me privukla i odmah je jako želim isprobati !
Mene je isto jako zanimala torta i moram priznati da sam oduševljena :)
DeleteSlikice predivne a sreca na livadi nevjerojatna! Moja Lulika je ostala svoja, kao I uvijek:) Čemu mijenjati savršenstvo....
ReplyDeleteMožda nije savršena ali je - naša :)
DeleteNajbolji 'party' ikada; rado bih bila dio tog drustva!
ReplyDeleteObozavam ovakve rodjendane, i podrzavam takve ideje. Moja sestra kucin rodjendan proslavlja u toplini doma u intimnoj atmosferi, ali obavezno tu bude neka torta od mesa ili neki drugi specijalitet, napravljen posebno za slavljenicu :)
ReplyDeleteE, sjajan post! Samo sam očekivala slavljeničku tortu za pse. :) Divno!
ReplyDeleteSuper su, super party! Naravno i recept
ReplyDeleteVau-vau party :)) prava uživancija...
ReplyDeleteTorta fino izgleda i sigurno je odlična, super mi je kombinacija s ovom kremom i kompotom!
Drage Foozdarije, nadam se da ste zainteresirani za ucesce u jednoj malo igrici (5 najdrazih deserta)...Molim da posjetite moj blog za informacije, ukoliko ste zaintrigirani.
ReplyDeleteLijepe slikice, psići su preslatki. hrana za pse
ReplyDeleteHvala Berta! Drago mi je da ti se sviđa .)
Delete