Pages

Saturday, April 26, 2014

Povijest.

Ponekad bi voljela da je naš prvi susret bio sudbinski pa da mogu pričati o tome kao o filmu. Ipak priznajem da nije bilo tako. Nekako mislim da bi došlo do toga prije ili poslije. Naime, upoznali smo se jedno ljeto, na moru. On je prijatelj moje prijateljice, ljetuju kuća do kuće. Čudo bi bilo da smo se mimoišli.



Mislim da mi se svidio na prvi pogled, no to više ne mogu znati jer je previše godina prošlo... Sigurno znam da me je znao nasmijati, a za mene je to već jako znakovito. Prošlo je ljeto i čitavu godinu ga nisam vidjela. Pomislila bi ponekad na njega i nasmijala se i ništa više od toga.


Onda je došlo drugo ljeto, mi smo se opet našli na istom mjestu i ja sam shvatila da se ove godine smijem još više. Smijao se i on. Kad smo se vratili u Zagreb, bilo mi je jasno da više ne mogu bez njega, da me nikad nitko nije nasmijavao kao on. Tada je i njemu već bilo jasno. Treće ljeto smo se našli na istome mjestu, i svi su kužili da ovoga puta nije slučajno. Ostatak je, kako kažu, povijest...


Capri lemon cake

1 žlica putra i malo brašna za kalup
30 g brašna od badema
170 g brašna za kolače
1 žličica praška za peciva
110 g putra
150 g putra
2 jaja
1 žličica ekstrakta vanilije
1 limun- korica i sok
60 ml mlijeka
25 g šećera u prahu




Obložite kalup od 23 cm papirom za pečenje, namažite otopljenom žlicom putra i pobrašnite. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Pomiješajte oba brašna i prašak za pecivo i ostavite za kasnije. Umiksajte putar i šećer dok smjesa nije svijetla i lagana, pa dodajte jaja, jedno po jedno, nakon svog dobro umiješajte. Dodajte vaniliju, sok i koricu limuna, mlijeko i povežite. Dodajte smjesu brašna i umiješajte dok ne postane glatko. Smjesu izlijte u kalup i pecite 20 do 25 minuta. Gotov kolač ostavite da se potpuno ohladi pa onda pospite šećerom u prahu.

14 comments:

  1. Romanticno i pomalo nostalgicno; cake bas pase uz tvoju pricu!

    ReplyDelete
  2. Baš lijepa i romantična priča :) I krasan kolačić!

    ReplyDelete
  3. Divno baš, svaka čast na strpljenju, obostranom :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Ivana. Nadam se da se vidimo uskoro ;)

      Delete
  4. Krasna priča i najvažnije je da ste na kraju zajedno, a ostatak neka bude povijest :) , kolačić je odličan, onako po mome !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. Vjerujem da će se tebi kolač sviđati :)

      Delete
  5. super pricica! kad god sam sebi govorila "patience, just a little patience (yeeeeah)" i istrajala u odluci da sacekam, isplatilo se... ova prica se bas uklapa. a i moja teorija da su najsrecnije zene one koje imaju pored sebe muskarca koji ih svakog dana nasmeje.
    kad cemo procitati musku verziju price? bilo bi interesantno :)
    PS. zudim da napravim nesto sa limunom, tj. sa dodatkom limunove korice, ali odlazem dok ne naidjem na limun koji nije 100 puta prskan ko-zna-cim.. :(

    ReplyDelete