Nisam tražila stan, nisam kupila nikakav vodič, nisam čak niti prosurfala internetom da vidim šta bi mogle jesti. Neke stvari u životu nije potrebno planirati jer znaš da ćeš biti na dobitku. Kad sve zbrojim i oduzmem zaključujem da sam postala bogatija za:
Boravak u otužnom stanu s napornim gazdom željnim priče;
Desetke kilometara u nogama svaki dan;
Jedan muzej razgledan i drugi propušten zbog nevjerojatne gužve;
Dvije dobre večere i nekoliko fulanih obroka (i nedosanjani rižoto);
Malo gužvanja među turistima i puno više šetnji po kvartovima koje iz nekog razloga isti nisu otkrili;
Divno vrijeme unatoč zlokobnim prognozama;
Tri keramičke zdjelice, nekoliko magneta za frižider i haljinu koju sam morala kupiti iako možda neću moći u njoj najnormalnije disati;
Vafle - velike, male, okrugle i pravokutne (da se nađe), indijske oraščiće (jako su povoljni, ne znam zašto ih nismo kupile više), sir i najsmdljiviji sir od kojeg je stan toliko zaudarao da je moj suprug provjeravao ormare da nemamo slučajno kakvu strvinu;
Par čaša vina na suncu i pokoju uz grijače;
Vožnje tramvajima (i bježanje od smiješnog kontrolora), vožnju brodom (nažalost, ne i vožnju biciklom, ali nešto se mora i za drugi put ostaviti);
Sate i sate čekanja na aerodromu jer se nekako potrefi da svaka druga ptica naleti na avion Croatia Airlinesa;
Smijeh od jutra do mraka i dogovor da ćemo od sada svake godine sebi pokloniti jedno putovanje (sljedeći put ja biram destinaciju. I stan.).
Sve u svemu, vratila sam se u debelom plusu.
Strawberry friands
10 bjelanjaka250 g otopljenog putra
175 g fino mljevenih badema
270 g šećera u prahu (plus za posuti)
100 g brašna
30ak jagoda (doduše, koliko god kojeg god voća ;)
Lagano namastite kalupiće (ja sam morala kupiti baš ovakve kakve Katie koristi, čiji smo recept malo promijenili, taman sam ih ugledala u Amsterdamu nakon čitanja recepta). Bjelanjke nježno istucite, samo da se povežu. Dodajte putar, bademe, šećer i brašno, i dobro istucite da bi se povezalo. Ulijte smjesu u pripremljene kalupe (ne do vrha, narasti će) i pecite ih 25-30 minuta na 180 do zlatne korice. Pospite šećerom i poslužite tople (kao da mogu preživjeti dovoljno dugo da se ohlade).
Sjajno! Curke, svaka čast! Sad mi je još jasnije koliko vam je bilo dobro!
ReplyDeleteJel primate još jendog člana :D
Biti će obavljeno seriozno testiranje ali brijem da prolaziš :)
DeleteJa ne mogu ostavit ni muza ni djecu doma pa me zanima da li je to uvjet za sljedece putovanje ili bi mi se mogle smilovat i povest me sa sobom?
ReplyDeleteDragi Marko - muž i djeca nisu uvjet, možeš s nama i na kraj svijeta ;)
DeleteVidim da broj zainteresiranih za naše slijedeće putovanje naglo raste...hm...nisam baš sigurna da ćemo biti tako milostive!
ReplyDeleteSad kad čitam o svim ovim našim dogodovštinama shvaćam da je sve moralo biti baš tako: i loš stan, i dosadan gazda, i puno čudnih vožnji tramvajem.... i moje izbirljivo nepce koje vas je povremeno izluđivalo!
Samo ću reći: jedva čekam slijedeće!
I ja Moky, i ja! Već se zna i slijedeća destinacija ;)
DeleteNisam već dugo otišla na spontano putovanje - sve moram znati unaprijed, svaka ti čast što nisi ništa guglala, ja ne bih izdržala :)
ReplyDeleteFotke su super, a i šoping koji si obavila zvuči odlično
Ne znam da li bi se moji suputnici složili s tobom ali ja volim puovati u formi kofera...barem dok ne dođem na željenu destinaciju.
DeleteLjepota putovanja- nikad ne znas sta te ceka! Divne fotke!
ReplyDeleteU potpunosti se slažem s tobom ;)
DeleteBaš ste uživale izgleda.Divan mi je Amsterdam, divan.
ReplyDeleteI meni je divan. Već sam se na prvi pogled zaljubila.
DeleteAmsterdam... ah... Moj najdraži od toliko viđenih...
ReplyDeleteSpontana putovanja su najbolja! Ja spontano završila u Parizu prošlo ljeto.
Divan post, divan recept, divno putovanje. Jedva čekam novu destinaciju!
Imam ideju - mogle bi nas dvije jednom spontano negdje otputovati!?
Delete