Pages

Monday, September 17, 2012

You don't like-a the chicken, we slappa your face!

Eto nas konačno draga, napaćena publiko! Natrag iz Toskane. Smješak na licu još uvijek imam, ali imam grozan osjećaj da uskoro nastupa takva depresija i nostalgija za rujanskim tjednom u raju. Da ću uskoro ja biti napaćen :(.No dobro, patiti se mora kako kaže Marie Curie. Svi vrlo dobro znamo što nam je činiti kada nas stigne tuga. Kuhati i jesti. I dok žalim za predivnim namirnicama iz najobičnijeg Ipercoopa, večeri kod domaćina o kojoj ne mogu ni razmišljati bez da mi oči zasuze, festivala Chiantija u glavnom gradu Chiantija (fuck yeah); tješim se, naravno, hranom.
Chicken Tetrazzini nije talijanski recept, ali se zove po talijanskoj opernoj divi (Luisa Tetrazzini). Nakon balerine, jedna pjevačica. I dok se Amerikanci premišljaju da li je jelo smišljeno u San Franciscu ili New Yorku, mi smo ga vidjeli kod Jamieja i malo prilagodili, naravno. A barem zvuči talijansko. A nije ni loše.Tetrazzini

maslinovo ulje
2 češnja češnjaka
3 pileća zabatka, otkoštena i narezana na kockice
malo sušenih vrganja
150 g miješanih gljiva
1 dcl bijelog vina
250 g špageta
2 dcl vrhnja za kuhanje
parmezan
sol i papar
Piletinu prepržiti na maslinovom ulju da dobije smeđu boju. Dodati češnjak, vrganje koji su odstajali u vrućoj vodi i ostale gljive. Podlijevati vodom od vrganja i vinom. U međuvremenu skuhati špagete. Kad je piletina gotova, a vino više manje isparilo, dodati vrhnje za kuhanje i dio parmezana. Nakon par minuta, prebaciti u vatrostalnu posudu, naribati još parmezana po vrhu i zapeći u pećnici na 200 stupnjeva kojih 15 minuta.


No comments:

Post a Comment