Pages

Wednesday, November 28, 2012

Sure shot.

Nova subota, novi radni zadatak. Puno manje nervoze s moje strane, jednostavno nisam imao dovoljno vremena provjeravati i živcirati se oko svega zbog vlastitog posla i radne subote. S druge strane, supruga (koja nikada ne pije kavu) je popila dupli espresso natašte. Ruke su joj se užasno tresle dok sam ja opušteno čavrljao s ekipom pred Velvetom.



Nakon kave krenuh na posao, potpuno miran i uvjeren u uspjeh. A kako i ne bi, kada se odlučila ponuditi browniese za slatko. Sure shot, kako kaže naslov, ne možeš fulati. Kome to nije fino, ravno na pregled glave. Ovaj recept smo davno, davno, davno isprobali, i to nigdje drugdje nego u Brooklynu. We're cool like that. Tada mi se to činilo tipičnim američkim junkom, browniesi s oreosima. Stvarno. Sigurno se može kupiti i čokolada s okusom čokoladnih kolača punjenih čokoladnim keksima- mislio sam si posprdno. Sve dok ih nisam probao. Znam za onu too much of a good thing ali ovdje su se sve dobre stvari predivno slagale.


Bila je to ljubav na prvi griz. Nosili smo je u sebi, platonsku jer kod nas nije bilo oreosa. Probavali smo svakakve alternative, i naravno da je bilo fino, pa to su browniesi. Ali jednostavno nije to bilo to, nije davalo dovoljan fokus mutnim sjećanjima na te predivne dane. Skoro smo i zaboravili na to. Podsjetila nas je predivna Lorraine Pascal, bacili smo se u potragu i otkrili da već neko vrijeme ima oreosa za kupiti. I više nismo gledali unazad. Naravno, i sladoled je tu, tko može poželjeti više. Too much of a good thing, indeed.



Oreo brownies

165 g putra
200 g čokolade za kuhanje
3 jaja
2 žutanjka
1 mahuna vanilije
165 g smeđeg šećera
3 žlice brašna
1 žlica kakaa
malo soli
4-6 oreo keksa


Rastopiti čokoladu i maslac na pari, miksati jaja, žutanjke i vaniliju dok smjesa ne postane svijetla. Šećer dodavati u dva navrati, cijelo vrijeme miksajući. Malo po malo, dodavati čokoladni miks, pa dodati brašno, kakao i sol. Na kraju lagano umiješati pola namrvljenih keksa. Uliti u namašćeni lim, preostale kekse posuti po smjesi. Peći 20-25 minuta na 180 stupnjeva. Puno vježbati kako bi se otopile ubrzo pojedene kalorije.

13 comments:

  1. eee stvarno nisam neki ljubitelj brownies-a, aaali, ovi vasi izgledaju bas bas dobroooo.. =)

    ReplyDelete
  2. Dobro to što izgledaju dobro, al kako su fini, i kalorični;)

    ReplyDelete
  3. Dopada mi se tvoj duhoviti pristup kulinarskim kreacijama...

    ReplyDelete
  4. Izveštaj sam čula, baš mi je drago da je super prošlo:)
    Oću d'umrem od zavisti zbog dve stvari, dimljene orade i Orea.
    Još dva razloga za posetu:)
    Foozdii, svaka čast!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne beri brigu, pokupovat cemo sve dimljene orade i brancine i oreose kad dodjete...i onda to sve iskombinirati;)

      Delete
  5. Never enough good things :)
    Jako mi se svidja recept.
    Za brownies! za vježbanje malo manje :))

    ReplyDelete
  6. Kuma, a koliko se i kako namrve keksi?! Sjeckalicom ili rukama?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evo sama cu sebi odgovoriti sto sam čula telefonom :-)). Ni sjeckalicom ni rukama nego nožem!
      Napravila sam ih danas za prijatelje, i jako su fini unatoč mom pocetnom strahu da će bit previsoki, tj da sam premali kalup uzela. Ali ipak nisu.
      Sad jos da vidim sutra kakvi su iz frizidera, jer iako znam da ih ameri jedu tople, ja inače volim bas malo mrzle i tvrde!

      Delete
  7. ...divota!!!...baš sam oduševljena..pregledah blog...pa čitah postove..pa vas počela pratiti tam da imate i moju slikicu sa strane... pa napisah par komentara... u svakom slučaju ste mi odlični... idem sad da ne gnjavim više ...pratimo se, čitamo se... lijep pozdrav... ;)))

    ReplyDelete