Pages

Friday, December 21, 2012

Almost famous!

Na početku, moramo se ispričati Vama, dragi nebrojeni čitatelji. Prošlo je puno vremena od našeg zadnjeg javljanja, ali jednostavno smo prezaposleni. Da objasnim.

Zagreb InYourPocket :)


Naime, postali smo globalno poznati. Ono što ste Vi, dragi čitatelji, oduvijek znali, sada znaju i milijoni povodljivih interesenata. I dok će Vam vjerojatno ići na živce svi ti novopridošli obožavatelji, znajte da ćete uvijek imati pravo i satisfakciju reći: pratila/o sam Foozdarije dok još nisu bili kul. Vi jeste i ostati ćete originalni fanovi ovog, sad već možemo slobodno reći, globalnog fenomena. Čim počnemo s merchandisingom, napraviti ćemo i ograničenu seriju majci s posebnim dizajnom, samo za Vas.


Kako bi odmah u korjenu srezali zlobne i nevjerne jezike, prilažemo odmah sliku najvjernijeg obožavatelja našeg sladoleda (odgajanog revolucionarnom tehnikom ovdje opisanom).


I na kraju, da opovrgnemo netočne navode koji su se zadnjih tjedana pojavljivali u svjetskoj štampi, ne, nismo izgubili dodir s Vama, dragi naši čitatelji. Iako nam je sada Ferran Adrià već kućni prijatelj, i dalje volimo pripremati tradicionalna jela (iako sada s malo više autoironije, sad smo tolko kul da možemo i kiflice raditi). A ako postoji tradicionalnije od vanilij-kiflica...


Sastojci

10 dg oraha ili badema
21 dg putra
7 dg šećera u prahu
28 dg brašna (pola oštog, pola glatkog)
malo sol
1 mahuna vanilije


Mljevene orahe pomiješati s brašnom i šećerom i solju. Ubaciti sjemenke vanilije (prava vanilija čini razliku, ako se mene pita). Dodati hladni putar i miksati do homogenosti. Tijesto staviti u foliju pa u frižider na najmanje pola sata. Oboružati se strpljenje i formirati gomilu kiflica (manjih nego što želite da budu gotove) i peći ih na papiru, 180 stupnjeva desetak minuta. Kada su mlake, posuti šećerom.


P.S. Na kraju moram priznati da je glavni razlog nepostanja to što smo bili uvjereni da je danas kraj svijeta, pa nam se činilo besmisleno.


15 comments:

  1. E pa čestitamo. :) Unapred se radujemo majicama a nadamo se i drugom reklamnom materjalu. :) Imajte na umu da sam prestala da pušim, pa mi upljači ne trebaju. Mada sada kako se bliži NG, možda za petarde. :) I molim vas da mi pošaljete i neku od ovih divnih kiflica pride. :)
    Vaš redovni čitalac Zoka - Šerpica :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naši redovni čitaoci - nikada neće biti zaboravljeni ;)!

      Delete
  2. Ou maj goš, uskoro ćete biti rich and famous!!!:)
    Budete me i ondak primili na ručak u vašu vilu u Toskani?
    Vanilice volim, pojedem ih sto u minuti:)
    Onaj sendvič sa artičokama od gore mi i dalje titra u glavi (pršut sam podelila psima:)). Mislim da ću tako nešto poslužiti društvancetu za novaka...
    Uživajte!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uvijek ćeš biti rado viđen gost bez obzira gdje mi bili;). A kiflice sam radila da se ispušem nakon onog mukotrpnog razgovora sa tobom o dijetama i tjelesnim aktivnostima...

      Delete
    2. hahahhaa, a ja sam napravila banofi pitice:)Mislim da kaloričniji kolač nisam mogla pronaći...

      Delete
  3. Dobrovoljno se stavljam na listu za majice...;-)

    ReplyDelete
  4. Vidim pripremili ste si i fine slatke zalihe za smak :))
    Bilježim se sa štovanjem za majicu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moj suprug kaže da u pravoj kući mora uvijek biti nečeg slatkog za pod zub, pa iako se smak svijeta bliži ;)

      Delete
  5. Nadam se da nas nećete zaboraviti kad postanete bogati i slavni!
    Ja očekujem barem povremeno poziv na večericu i slatkač...
    Kiflice sam probala dok su bile friške i njam, njam kako su samo fine!
    I da ne zaboravim spomenuti: sve što je Nori ostalo u zdjelici sam ja oblizala jer sam JA NAJVJERNIJI OBOŽAVATELJ!!! (nadam se da nitko nije vidio kako kradem djetetu iz usta!)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga moja, tebi cu uvijek sa zadovoljstvom kuhati kolko god bogata bila ;)...hvala na podršci i svim komentarima!

      Delete
  6. da vam cestitam na vanilicama (tim divnim, predivnim keksicima koje ne pamtim kad sam zadnji put kusala) i lansiranju na globalno trziste dok se jos uvijek vrzmate ovim blog-svijetovima i dok niste uhvatili maglu za Toskanu ;)

    sve najboljshe u novoj godini i da vam je ova 13-a uspjesna u svemu sto zacrtate! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha, ha...hvala! Nisam niti sanjala kad smo prije deset mjeseci počinjali sa blogom da ce me ova blogerska druženja toliko prosvjetliti i obogatiti...lova je manje bitna! I tebi još jednom, sve najbolje u novoj!

      Delete
  7. Sad više niste almost, sada ste officially famous!
    Keep it up!

    ReplyDelete
  8. Ma kakvi, još nam nisu na placu počeli davati najbolju robu;)

    ReplyDelete