Pages

Tuesday, November 26, 2013

Promjene.

Ok, dosta je bilo, vrijeme je da se pokrenemo. Istina je, dani su sve kraći, kiša pada bez prestanka, puše kao da nema sutra ali takva nam je sudbina gorka (makar se stvarno uhvatim da sanjarim o selidbi na neki karipski otok). No dobro...

Pospremili smo ormare, u njih smjestili i sve tužne događaje koji su se desili u zadnje vrijeme i sad krećemo u nove pobjede. Nema više žaljenja za svime što se desilo (ili onime što se nije desilo). Natjerali smo se i na fizičku aktivnost, joga za mene, sveprisutna košarka za jaču polovicu. Zdravije se hranimo (khm), štedimo, i maštamo o nekim novim putovanjima.

Prihvaćamo nove izazove, prvi je već na vidiku. Osokolili smo se (ili uobrazili?) pa smo odlučili baciti rukavicu u lice već opjevanome Talijanu i još k tome kuharu, te ga ponuditi domaćom pizzom. Nigdje ne piše da samo oni mogu napraviti dobro tijesto. Tražim po internetu neki novi recept za tijesto (polovica ipak priprema fini Chianti, da se podmaže talijanski autoritet, za svaki slučaj). Na kraju se odlučujem za recept Jamie Olivera, ako ne bude valjalo- okrivimo njega. Uvijek treba imati par zaštitnih mreža.


Ali desert je ono zbog čega smo titrali. Sladoled od vanilije i bijelog tartufa. Cheff Sasso gostuje ovaj tjedan u RougeMarinu, ako kimne glavom i nasmije se  - naš će se sladoled služiti uz njegov kolač od jabuke. U proizvodni proces neću ni ulaziti, jedva da ga se sjećam koliko sam bila nervozna.


Na dan testiranja smo se super zabavljali, i već svi dobrano podmazali do deserta, tako da nisam više toliko strepila. Ipak smo oboje napeto gledali u njega dok je probavao sladoled. Dobar je reče on neuvjerljivo, a iz nas počnu frcati isprike i prijedlozi na sve strane. Znao sam da smo trebali koristiti drugu vaniliju! Sto posto ovo vrhnje nije valjalo! Organska jaja! Vrijeme u frizeru! Smjer kuhače pri kuhanju! Pozicija Venere u odnosu na Treću Kuću Betelgeusa! 


Smirite se, viče Don Sasso, odličan je. Mislio sam samo da ne osjećam jako tartuf u cijeloj priči. Aha, mucamo. Pa možda da stavimo malo više, tiho govori moj muž. To sam i mislio, ali sad mi je već super, ipak se osjeti. Mi zašutimo, i čekamo dalje. Na kraju se Kum nasmije i da konačnu pozitivnu ocjenu. Glasno odahnemo i šutke, drhtavim rukama posegnemo za čašama Muškata. Nije ni čudo da kuhari piju, stres je gotovo nepodnošljiv! Vidimo se u Rougemarinu!

20 comments:

  1. Ahahaha, odlično. Živeo sladoled i živelo vino. Bravo za Rougemarinu!
    I bravo za sve nove odluke i pokretanje!
    Mislila sam juče na vas . Fini ljudi iz Udruženja Sommeliera Srbije su mi spremali neka lepa pića pa sam opet zaplitala jezikom. :)
    A , da , oma šaljem link za vanilu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jao, što to zavidim...drugi put nas zovi na druženje sa sommelierima ;)

      Delete
  2. Divno!!!! Bravo i samo napred :D
    Da, verovatno je vreme uprkos vlazi, mraku i zimi da se pozatvaraju ormari sa lošim događajima i nedogađanjima i da se krene dalje...vreme je i meni za isto to. Hvala na podstreku :) Samo napred!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. i da, a gde je slika sladoleda? Toliko volim sladoled da sad neutešno maštam o toj perverziji od ukusa...uz to-nikad probala tartufe ni u kojoj kombinaciji :/

      Delete
    2. Fotke sladoleda ćemo staviti u slijedećem postu, probat ćemo dočarati i okus :)

      Delete
  3. E sto volim sto nisam spavala nocas! Jer da jesam, ne bih se u 4.30h tako nasmejala.Super,filmski skrouz :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa di si Senka? Kako mi je drago da ne spavaš dobro pa da čujemo malo od tebe ;).

      Delete
  4. Chf Sasso is here. Your ice cream was fantastic...thanks Ana for your help, you are hired !! :)) you cook better than half of the cooks I had in my restaurant!! Keep on going-- and yes the mentality of the chefs can be a whole new blog :)))
    Love , Sasso

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maja and Sasso, thank you for the oportunity. I had a blast :)

      Delete
  5. p.s. you should write this in english as well :))

    ReplyDelete
  6. bravissimo za rougemarin!!! bila sam tamo, skroz je simpa mjesto..

    sljedeci put bolja organizacija pa da se vise druzimo! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Možda ćeš nas sljedeći put ti voditi u neki vaš rougemarin ;)

      Delete
  7. Čestitam ! Na promjenama, na sladoledu , na preslatkoj kuhinjici u pozadini boce vina :), na svemu......, i samo naprijed !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Branka, malo sam se zacrvenila od silnih komplimenata :)

      Delete
  8. Moje čestitke! Želim vam puno uspjeha u svemu što poduzmete.
    I ja bih željela vidjeti sladoled!

    ReplyDelete
  9. Sta je rekao Sasso za testo za picu?

    Ana, kako je to divno! Jedna vrata zatvoris a druga se otvore!
    Cestitam ti i ovde, crno na belo:) Ovo je bas velika stvar i bravo 1000 puta!
    Jedva cekam izvestaj i da vidim sladoled!
    :*:*

    ReplyDelete