Otkada imate uvid u našu kuhinju, javilo se nekoliko dušebrižnika prilično uplašenih za zdravlje moga supruga. Jadan, kaj mora jesti, heljdu? Juhu od tikvica? Pa kak se on najede? Ne morate se brinuti, zajedno smo se othrvali pothranjenosti.
SASTOJCI
12 krekera
pola vezice peršina (u nedostatku istoga sam iskoristila malo timijana)
2 žličice Dijon senfa
pola kg junetine (2 puta samljevene)
1 jaje
sol i papar
maslinovo ulje
zelena salata
paradajz
crveni luk
4 kisela krastavca
PRIPREMA
Samljeti krekere i sitno narezati peršin. Dodati im meso, senf, jaje i začine. Čistim rukama (za razliku od nekih jela koja zahtjevaju vrlo zmazane ruke) dobro izmiješati da se svi sastojci fino sažmu (!). Dobivenu smjesu podijeliti na 6 i oblikovati 6 burgera. Od količine mesa bi mogli, eventualno napraviti i koji extra, al burgeri zbilja ne smiju biti pretanki...
Pokapati ih maslinovim uljem, prekriti folijom pa ostaviti malo u frižideru da se meso lagano stvrdne.
Na dobro zagrijanu grill tavu stavljati burger i peći po ukusu, otprilike 3 - 4 minute sa svake strane.
Malo prepeći i peciva na tavi pa slagati po želji. Mljac.
Fuck Yeah!
ReplyDeleteKrekeri??! Koji krekeri??!
ReplyDeleteAaah, dosta mi je zdrave hrane, ovo mi se jede!!!
Ja sam kupila- Tuc krekere al ti možeš po vlastitom nahodjenju
Delete!
šest burgera za jedno je zdravlje moga supruga.
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteja bi ovo jela!!!!!
ReplyDeletePodsjeća me na hamburgere iz ham hama što smo nekada davno tamanili! (ako bi nažicali dovoljno love na cvjetnom...)
Ovo je nešto za mog mirnog amerikanca :)
ReplyDeletekrekeri - zanimljivi detalj!
Mene zanima di nabaviš ovako divna preciva?
ReplyDeleteIma ih sad već svugdje - Spar, Mercator, Lidl;)
DeleteAppreciatee you blogging this
ReplyDelete