Pages

Thursday, October 4, 2012

Big boy sandwich

Sendvič je, složit će se svatko iole racionalan, predivna ideja. Mnogi misle kako se nema o puno čemu ovdje misliti, da je sendvič jednostavan. Sendvič, kao i sve istinski vrijedne i zabavne stvari u životu, i jest jednostavan. Jednostavan je koliko i šah. Pravila ćete brzo naučiti, ali postati majstor...



Sendvič je poput Quake-a, minutes to learn, lifetime to master. Parizer, podravec i majoneza su sjajni, za početak. Ali uvijek postoji sljedeći nivo. Moram priznati da ovaj sendvič našeg učenika Jamieja već spada u više nivoe sendvičologije.


Fini komad ramsteka od 400g
1 ciabatta
3 pečene paprike (začinjene i odležale u frižideru)
timjan
maslinovo ulje
sol i papar
hren (nama je poslužio i hren umak)
salata


Ramstek natrljati solju, paprom, timjanom i na kraju izdašno nakapati maslinovim uljem. Dobro zagrijati grill tavu, pa kad je zbilja vruća, staviti meso na nju. S obzirom da je meso bilo preliveno uljem, nepotrebno je dodavati extra ulje na tavu. Peći ovisno o gramaži mesa, nama je trebalo 3-4 minute sa svake strane, s obzirom da suprug preferira krvavo.


Pečene paprike narezati  na dasci, dodati im sitno nasjeckan svježi peršin pa gotovo meso staviti na to. Znam da je već dosadno, ali meso se definitivno ne smije odmah rezati, dajte mu koju minutu da se opusti tako da sokovi ne iscure čim ga zarežete. Ciabattu zagrijati u pečnici, pa kad je gotova, prepoloviti i namazati umakom od hrena. Naravno, možete koristiti i senf ili neki drugi umak. Gotovi ramstek rezati na tanke trake pa pomješati sa paprikama i sosom od njih i od mesa. Staviti malo začinjene salate, mesa, po želji i sira al nije potrebno.


1 comment: