Pages

Monday, May 21, 2012

Juha od pečenog (omg!) karfiola.

Pećnicu zagrijati na 150 stupnjeva, i sa smiješkom se okrenuti prema karfiolu.



Narezati luk na ploške, a karfiol na cvijetove.


Luk i karfiol staviti u vatrostalnu posudu. Malo maslinovog i soli i papra.


Peći do zlaćane boje. Nakon toga, staviti u zdjelu na štednjak, dodati pileći temeljac i zakipiti. Nakon što zakipi, kuhati još 4-5 minuta, u blender, i to je to. Po želji mileram, parmezan, krutone ili whateva...


P.S. Pečenjem sam postigla da čak nije bilo prigovora na miris u stanu (ipak još nisam uspjela natjerati ga da proba).

1 karfiol
1 luk
2 žlice maslinovog ulja
1 litra pilećeg temeljca
sol, papar

mileram, vrhnje po želji

3 comments:

  1. I dalje inspirativni kao i do sada...
    I dalje "neki" odbijaju zdravo povrće...šteta!
    Da li je moguća varijanta i sa brokulom?
    (jer moj "osjetljivi želudac" baš ne prijateljuje sa karfiolom)

    ReplyDelete
  2. diiiivno! <3
    evo ti jedan divan recept, no isprobaj ga kad ga ne bude doma ;)
    http://fxcuisine.com/default.asp?language=2&Display=151&resolution=high

    Hrvojka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa češnjakom nema problema!!!Hvala ti, napravim pa stavim na blog.

      Delete