Juha od pečenog (omg!) karfiola.
Pećnicu zagrijati na 150 stupnjeva, i sa smiješkom se okrenuti prema karfiolu.Narezati luk na ploške, a karfiol na cvijetove.
Luk i karfiol staviti u vatrostalnu posudu. Malo maslinovog i soli i papra.
Peći do zlaćane boje. Nakon toga, staviti u zdjelu na štednjak, dodati pileći temeljac i zakipiti. Nakon što zakipi, kuhati još 4-5 minuta, u blender, i to je to. Po želji mileram, parmezan, krutone ili whateva...
P.S. Pečenjem sam postigla da čak nije bilo prigovora na miris u stanu (ipak još nisam uspjela natjerati ga da proba).
1 karfiol
1 luk
2 žlice maslinovog ulja
1 litra pilećeg temeljca
sol, papar
mileram, vrhnje po želji
I dalje inspirativni kao i do sada...
ReplyDeleteI dalje "neki" odbijaju zdravo povrće...šteta!
Da li je moguća varijanta i sa brokulom?
(jer moj "osjetljivi želudac" baš ne prijateljuje sa karfiolom)
diiiivno! <3
ReplyDeleteevo ti jedan divan recept, no isprobaj ga kad ga ne bude doma ;)
http://fxcuisine.com/default.asp?language=2&Display=151&resolution=high
Hrvojka
Sa češnjakom nema problema!!!Hvala ti, napravim pa stavim na blog.
Delete