E, a da nam ne bi bilo kao na Golom otoku, odlučili smo iskoristiti vrijeme polako se ubijajući hedonizmom. To znači samo dvije stvari: iće i piće. And lots of it kako kažu Francuzi.
Lijepo vrijeme nije bio jedini poriv neuravnoteženom uživanju. Morali smo se malo baciti u fensijanu glede godišnjice najsretnijeg dana u mom životu, a samo se mogu skromno nadati da je i njoj ostao u dobrom sjećanju. Kako bih izbjegao kliše zaboravljanja godišnjice braka, mudro sam si narihtao mobitel da me podsjeti. I to, zlu ne trebalo, tri dana prije. Rezultat moje mudrosti je predvidljiv, ali ljubav i tolerancija moje supruge je nemjerljiva i problema nije bilo (i dalje čvrsto vjerujem u to).
I kumovi dolaze obilježiti. Razloga za gozbu uvijek ima, a pogotovo tu subotu. Pa krenimo. Mozzarellica fina s tri vrste čilija i maslinovim. Lagani početak...
Klasik- hoba na salatu.
Malo ribica sa strane, čisto za grickati...
Inćuni u pećnici, ružmarin, maslinovo i češnjak. Možda bolje i od kikirikija.
No, uozbiljimo se. Pređimo na glavno jelo. Break out the peka.
Krumpira, krumpira i krumpira. Mrkve, tikvica, luka, paradajza, whateva.
Zavitlat pod peku i sumanuto buljiti u žar i vatru dok vam se i samo lice ne užari.
Metafizičkim i alkemijskim vještinama kumova dogodi se čudnovata stvar:
ispod peke se pojave i teleća rebarca! Onda nam treba i salatica uz takav fini komad mesa.
Povežimo sve to i dobijemo gozbu primjerenu monumentalnom događaju.
Živili!
Konačan rezultat:
Nismo zaboravili desert, ali smo ipak morali prespavati prije hvatanja u koštac s njime. Lagani cheese cake s voćem iz kumovog vrta. Mmmm...
VAUUU!!!
ReplyDeleteOvo je stvarno bila gozba za poželiti!
Ni ne sumnjam u okuse da su bili bogovski...
Naprosto se nema što komentirati nego jedno veliko BRAVO!!!
Whow!
ReplyDeleteOvo izgleda toliko dobro!
Gledajući fotke, mam sam ogladnio.
Keep up the good & tasty work.